lauantai 24. toukokuuta 2014

Internet on perusoikeus!

Tätä voisi kuvailla mähnäksi päiväksi. Toisaalta taidan viettää mähnää viikkoa. Saattaa jopa olla mähnä kaksiviikkoinen meneillään. Tajusin viime yönä unettomuutta potiessani, että vaikka menettää on vähän harhaanjohtava sana, niin olen tavallaan "menettänyt" kuukauden sisään työpaikan, poikaystävän, kodin ja ystävät. Välillä mietin, että miksi minun on vaikea pitää hyvää mieltä yllä viime aikoina, mutta tuota ajatellessa se on aika selvää, miksi minulla on astetta pahempia sopeutumisvaikeuksia. Työpaikan menetys tarkoittaa toistaiseksi myös rahattomuutta, joten minulla ei ole varaa edes matkustella ystävieni luo kylään. Internet alkoi myös takkuilla eilen, eikä se näytä elonmerkkejä tänäänkään kuin satunnaisesti. Helle on varmaan käräyttänyt jonkun internetaallon tai jotain.

Unettomuus tosin ei johtunut näistä mietteistä. Olen aika valmis nakkaamaan pihapiirimme käkeä kivellä. Tietäisinpä vain missä puussa se pitää majaa. Tai opetan Hanin tiputtamaan sen oksalta. Hermoni ovat kuitenkin riekaleina, sillä se pentele ei suostu olemaan hiljaa kuin hetkittäin. Aaaaaa! Se ei edes vedä henkeä pidempään kuin 10 sekuntia silloin tällöin. Annie vs. luonto. Luonto johtaa nyt jo about 3-0.


Voisin olla hieman huolissani nettiriippuvuudestani. Netin puuttuminen tekee minut äkäiseksi ja hermostuneeksi. Jos kuitenkin ajattelee, että se on tällä hetkellä linkkini entiseen sosiaaliseen elämääni ja minulle elintärkeään harrastukseen sekä lähes ainoa keino kommunikoida jonkun muun kanssa kuin vanhempieni kanssa (ai soittaa jollekin kaverille, niiku puhelimella? mut mitä jos ei ookkaa sanottavaa?), niin on mielestäni ihan ymmärrettävää jos aivot rakoilevat hieman tämän yhteysvälineen puutteessa.
Olen ollut huomaavinani, että älypuhelimien jatkuva räpläys on nostettu viime aikoina enemmän esille mediassa. Itsekin olen sitä mieltä, että on hyvä pystyä irrottautumaan välillä tietokoneesta, netistä ja kaikista sosiaalisista medioista ja kännypeleistä. Haluan vaan sanoa, että ei se nyt ihan niinkään ole, että elämä vilahtaa ohitse kännyn ruutua tuijotellessa. Tai ehkä niillä ihmisillä, jotka kokee niin, jotakin tärkeämpää todellakin menee ohi oikeassa maailmassa. Minä kuitenkin haluaisin tuijotella ruutua oman mieleni mukaan ilman paheksuntaa. Minulla ei todellakaan vilahtele ohi mitään sellaista, mitä en voisi missata. Missaanko perhosen siipien lepattavan lennon? OMG-voi ei! Olenko nähnyt perhosen lentävän ohitseni 20 kertaa kahden viikon sisään? Kyllä. Ehkäpä voin siis sittenkin lueskella Facebookista, mitä kaverieni arkipäiviin kuuluu ja minkälaisissa tunnelmissa he elelevät tänään. Ovatko he bonganneet perhosia?
 
Jaapa jaa. Enpä nyt kuitenkaan voi niinkään tehdä, joten jätän tämän tekstin muhimaan koneelle ja odottelemaan vahvempia internetaaltoja. Imuroin kun äiti käski. Sitten taidan pakata kimpsut kassiin ja paeta tätä ohi lepattelevaa elämää ja maailmaa mökille, jossa aion uppoutua johonkin kirjaan. "No mutta, eikö ole hienoa, että tulet lukeneeksi kirjaa älypuhelimen tuijottelun sijaan?" Ähäkutti lällää, ei. Luen nimittäin kirjani Kindlestä iPhonen näytöltä. :D Käytännössä koko Amazon.comin kirjavalikoima näppieni ulottuvilla ilman toimituskuluja tai -aikoja. Eikö nykytekonologia ole kerrassaan mahtavaa?
-----
Mitä ironiaa? Mökillä netti toimii. :D Minä alan sittenkin ehkä viihtyä täällä möksällä.

2 kommenttia:

 1. I Feel you bro! mulla meni lumia rikki ja vein sen huoltoon niin sain sellasen netittömän friikki never heard puhelimen millä ei päässyt muutaku vanhan ajan matopeliin..kestin sitä kaks päivää ja kaverit alko ihmetellä miten et whatsapissa tai muuten ollut puhelimella läsnä sosiaalisessa mediassa, tuntu että osa minusta kuoli! no sitten sain kaverilta lainaan älypuhelimen joka pelasti mut siltä ettei kukaa ajattelis et olisin kadonnu maapallolta sillä et puhelin on huollossa. Koitahan kestää säkin siellä!

  VastaaPoista
 2. Hey, you have a really nice Blog with interesting Stuff on it! :)
  Do you want to follow each other via GFC? If yes please let me know and i follow back :*

  Greetings & Kisses from Germany
  www.sophias-fashion.blogspot.com

  VastaaPoista