maanantai 2. syyskuuta 2013

Synde-COUNTDOWN 9 päivää jäljellä: out with the old (in with the new)


Oikein hyvää harmaan ja sateisen päivän myöhäisiltaa mussukat. (Saanko sanoa mussukoiksi vai onko se liian imelä nimitys? Jollakin hellittelynimellä tekee mieli kutsua. :) En kyllä tiedä, sopiiko mussukka-sana minun suuhuni.)

Synde-COUNTDOWN, mikä se on? Mun synttärit on 11.9. ja sinne asti yritän postailla jossakin (kosmetiikkaobsessio.blogspot.fi, täällä, tai vähintäänkin Instagramissa) jotakin päivittäin. 

Blogeistani voi varmasti päätellä, että shoppailu on minulle rakas harrastus... :P Onneksi ostan pakonomaisesti vain kosmetiikkaa, ja vaatteita ja kenkiä käytön, kulutuksen ja tarpeen mukaan - kuten ihmisen pitäisi. Onneksi siis siksi, että kosmetiikka menee pieneen tilaan.
Vaatteita on semimaltillisesta shoppailusta huolimatta ehtinyt kertyä kaappeihin niin paljon, että hyllyt tursuilee. Asiaa ei helpota se, etten voi heittää pois tai myydä vaatteita, joihin en mahdu enää. Samallahan nimittäin heitän pois unelmani hoikistumisesta. Hoarding-sarjasta opin, että ihmiset liittävät tavaraan tunteita ja merkityksiä, joita voisi käsitella muutenkin kuin sen tavaran kautta. 
"Tämä on muisto tuosta ihmisestä." 
"Voitko käydä sen ihmisen luona kylässä?" 
"Joo." 
"No mitäs jos sitten heitettäisiin tämä vanha riepu/vätkätin/ruma maljakko pois." 
"Öööö.. Eeeeeeei-no ok."

Minä aion vuoden päästä muuttaa pois Joensuusta. Minne? Se on vielä vähän auki, mutta hurjan moni ystävistäni ja tuttavistani on muuttanut/-massa Tampereelle, joten ehkäpä minä menen perässä. Olisi ainakin kavereita valmiina ja Tampereella voin opiskella kosmetologiksi.
Olen alkanut valmistautua muuttoon todella hyvissä ajoin. Joensuun sisällä olen lähinnä tehnyt paniikkipakkaus-muuttokuormia, mikä on huomattavasti enemmän ok, jos suhaa paria kilometriä sinne ja tänne, mutta muutama 100 km saa miettimään tavarapaljoutta uudella tavalla. Nyt pääsen opettelemaan tunteiden irrottamista tavaroista. Ei liene niin vaikeaa kuin kuvittelen, sillä itseasiassa olen niin innoissani täältä pois pääsystä (no offence Joensuu, olit kiva, mutta uudet ajat, uudet kujeet, uudet maisemat), että pelkään huomaamattani myyväni sängyn meidän alta jonkun tarmonpuuskan tuoksinassa ja aiottuun muuttoon on kuitenkin vielä vuosi.

Tänään lähti ekat kuormat kirpputorille.


Noin puolet Vilin DVD:istä sain hinnoiteltua eilen. (Ruljanssi jatkui tänään.)
Olemme siirtyneet BluRay-aikaan, ja DVD:itä ei voi katsoa, koska ne on niiiiiiiiin huonolaatuisia. ;)


Erä vaatteita lähti. Mukana mm. punainen sametti/velour (en tunne kankaita) -mekko*, jonka äiti minulle ompeli, ja jossa tanssin vanhojen tanssini.


Kengät? Ihan kivoja. Laukut? Mullemullemullejatoijatoi.
Päällä näkyvä laukku kelpasi ostettavaksi jo ennen kuin ehdin itse pois alta. Jee!

Sattumoisin tänään on kulunut tasan kahdeksan vuotta siitä, kun allekirjoitin vuokrasopimuksen ensimmäistä kertaa täällä Joensuussa. Kävimme silloisen poikäystävän kanssa pistämässä minun nimeni paperiin ja vilkaisemassa uutta kotia. Asuin solussa kolmen muun tytön kanssa - kaksi kuvataitelijaa, yksi tanssija. Uuteen kotiin ei tarvinnut pakata kovin suurta muuttokuormaa. Tilaa oli alle 7 neliötä. Ikkunan peitti lialta suojaava muovi parvekeremontin ajan. Remontti kesti ainakin puoli vuotta. Ihme kyllä mielenterveyteni kesti myös. Varmaan siksi, että tutustuin täällä niin moniin mahtaviin tyyppeihin.

Siis kerrassaan viihdyttävää, eikö?


#selfie
Oli kiva päivä joo. Satoi ja sellaista joo. 
Näytän siltä kuin koira olisi nuolaissut kampaukseni tänään paikalleen.

Onneksi hymy pelastaa päivän kuin päivän ja kampauksen kuin kampauksen. Tai sit pelastus on kuvan rajaaminen siten, että keskitytään tisseihin eikä tukkaan. :D


* Kaivoin tuon verhon korvikkeen kuvan lisäksi pari otosta siitä aiemmin mainitusta mekosta.
 Mä en vissiin tansseissa viihtynyt kameran edessä, 
kun tämä oli fiksuin kuva siitä mekosta, minkä löysin.

Ennen helmikauluksen ja hihansuiden tuloa 
mekko palveli höyhenpörröhihoilla ja kauluksella varustettuna yläasteen päättöpäivän vampyyriasuna. 


Näine hyvine: hyvää yötä mussukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti